Sára, Márió
2 °C
6 °C

Rendőrt próbált gázolni a fenyegetőző

2004.02.17. 15:35
Többször is megfenyegette élettársnője főbérlőjét egy országos körözés alatt álló férfi. A kihívott rendőrök megpróbálták kelepcébe csalni a fenyegetőzőt, de az elmenekült, autójával kis híján elgázolva egy rendőrjárőrt.
A rendőrségre hétfőn dél körül jelentették be, hogy a II. kerületi Gárdonyi Géza utcában egy albérleti vita veszélyes fenyegetéssé fajult, és feltehetőleg körözés alatt áll a fenyegető.

A kaució miatt gurult be

A kerületi járőröknek a bejelentő elmondta, hogy egy állítólagos szerződésszegés miatt pattant ki a vita a háziak és albérlőjük, valamint annak élettársa között. A háziasszony szerint ugyanis az albérlő jogtalanul követeli vissza a szerződéskötéskor letett kauciót. Az albérlő élettársa viszont többször is életveszélyesen megfenyegette a lakás tulajdonosát arra az esetre, ha nem adná át a kért összeget.

Mivel a tulajdonos a fenyegetés ellenére sem tett eleget a követelésnek, a férfi egy hete kiürítette az albérletet, s a bútorokat csak akkor vitte vissza, amikor a tulajdonos rendőrségi feljelentést helyezett kilátásba. A fenyegetőző élettárs ennek ellenére továbbra is egyre erőszakosabban követelte a kaució összegét, közölve, hogy nem fél erőszak alkalmazásától sem, hiszen már több büntetőeljárás is indult ellene.

Menekülőben majdnem elgázolt egy járőrt

A férfi hétfőn ismételten megjelent a tulajdonos lakásán, és a pénzt követelte, ám ekkor a tulajdonos fia értesítette a rendőrséget, a férfi és élettársa ezért sietve eltávozott a lakásból. A lakásba hívott rendőrök tanácsára ezek után a tulajdonos telefonon felhívta a fenyegetőt, és közölte, hogy mégis átadja a követelt összeget.

A lakásba ekkor csak a férfi barátnője érkezett meg, ám rövid időn belül felbukkant az utcában maga a fenyegető is, egy Suzukival. A járőrök megpróbálták feltartóztatni az autóst, aki azonban kocsijával megpróbálta kikerülni a rendőrautót, s amikor ez nem sikerült neki, megkísérelte elgázolni az egyik járőrt. Végül nagy sebességgel elmenekült a helyszínről, s eközben a Vöröstorony utcában nekiütközött egy Fiatnak is. A járőrök követni próbálták a menekülőt, ám az országosan körözött férfit szem elől tévesztették. A rendőrség a lakosság segítségét is kéri a gyanúsított mielőbbi kézrekerítése érdekében.