Ágnes
-1 °C
2 °C

Telefonon fenyegették meg Orbánt

2003.03.18. 11:40
Egy ismeretlen férfi azzal fenyegette meg telefonon Orbán Viktor volt miniszterelnököt, hogy ha nem állítja félre Áder János frakcióvezetőt, úgy jár, mint a meggyilkolt szerb miniszterelnök. A hívó felet nem sikerült azonosítani.
A recepciós bejelentése szerint hétfőn este fenyegető telefon érkezett a Fidesz telefonközpontjába. Ha Orbán Viktor nem állítja félre Áder Jánost, úgy fog járni, mint a szerb miniszterelnök, Zoran Djindjics - mondta egy "dühös férfihang", majd lecsapta a kagylót.

Hétfőn este hét órakor érkezett a telefonhívás - mondta az Indexnek N. Józsefné recepciós, akit - saját bevallása szerint - nagyon megviselt az eset. A tettesről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy ISDN vonalról, egy titkosított számról kezdeményezte a hívást.

A volt miniszterelnök elképzelhetőnek nevezte: feljelentést tesznek az életveszélyes, névtelen fenyegetés kapcsán. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a következő időszakban egy kicsit jobban figyelnek.

Orbán Viktor kedden délután újságíróknak az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy délelőtt szerzett tudomást a fenyegetésről, azt pedig egyelőre jogászok vizsgálják: milyen lépéseket tegyenek. Úgy fogalmazott, hogy a következő időszakban egy kicsit jobban figyelnek.