Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Robbantással fenyegette feleségét

2003.10.21. 14:50
Megfenyegette feleségét egy budapesti férfi, hogy felrobbantja a lakásuk konyhájában található gázpalackot. A családi viszály az ittas férfi előállításával és kórházba szállításával zárult, emberéletben, tulajdonban kár nem esett.
Kedden kora reggel Sz. Sándor, 45 éves budapesti lakos megfenyegette feleségét, hogy a XV. kerületi, Anyácska utcai lakásuk konyhájában lévő propán-bután gázpalackot felrobbantja. A feleség ezután távozott a lakásból, de közben a szomszédoknak elmondta mivel fenyegette meg férje. A szomszédok azonnal értesítették a rendőrséget.

A férfit a BRFK Akció Osztályának beosztottai hozták ki a házból, majd ezt követően átadták a helyszínre érkező orvosnak. Sz. Sándort - további vizsgálatok elvégzése céljából - a mentők egy budapesti kórházba szállították. Az Index kérdésére a rendőrség illetékese elmondta, a lakásban egyedül maradó férfi ittas volt, fenyegetőzése nem teremtett tényleges veszélyhelyzetet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított eljárást Sz. Sándor ellen. Az ügy további részleteit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.