Árpád
-2 °C
3 °C

Nyolc hónap börtön a bombariadóért

2002.10.14. 17:05
Közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt első fokon 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság hétfőn azt a férfit, aki telefonon azt közölte a Malévval, hogy a cég párizsi járatán bomba van.
A 26 éves budapesti fiatalembert szombaton fogta el a rendőrség és gyorsított eljárásban hétfőn állították bíróság elé. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett. A fiatalember szabadlábon védekezhet.

Mint arról az Index korábban beszámolt, a párizsi gép egyik utasa és az elkövető közötti munkahelyi konfliktus állt az ügy hátterében.

A fiatalembert a rendőrség egy nappal a bombafenyegetés után, szombaton, a hajnali órákban vette őrizetbe. Gelencsér István őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Repülőtéri Biztonsági Szolgálatának illetékese az elfogás után elmondta, hogy a férfi részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett.

Bosszúból fenyegetett

Eszerint a telefonos fenyegetés hátterében egy munkahelyi konfliktus állt: a fiatalember ugyanis méltánytalannak érezte, hogy nem ő nyerte meg azt a - párizsi úttal járó - versenyt, amelyet munkahelyén, egy belvárosi étteremben hirdettek meg. A gyanúsított a kihallgatáson elmondta, hogy bosszúból fenyegette meg a járatot, amelyen a verseny nyertese ült.

Tovább keresik a másik fenyegetőt

A rendőrség továbbra is nyomoz a zürichi járat szintén pénteki megfenyegetése miatt. Keresik az elkövetőt a két korábbi ügyben is, amikor a Malév londoni és New York-i járatának kellett bombariadó miatt visszafordulnia. Krebsz Andrienn, a Malév szóvivője elmondta, hogy egy-egy repülőgép visszafordítása bombafenyegetés miatt jelentős anyagi és erkölcsi kárral is jár a vállalatnak, amellett, hogy sok kellemetlenséget okoz az utasoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?