Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

'Szétlövöm a fejedet!'

2002.12.19. 12:14
Vádat emelhetnek egy rendőr ellen, amiért Dunaújvárosban pisztolyt szegezett egy fiú homlokához - erősítette meg az Indexnek a Népszabadság információját a BRFK. A civil rendőr sérelmezte, hogy tizenéves gyerekek "megjegyzéseket tettek" kutyájára.
A BRKF közlekedésrendészetén dolgozó, hónapok óta betegállományban lévő férfi három hete, kutyasétáltatás közben szóváltásba keveredett négy tizenévessel. A rendőr állítólag azért támadta meg a fiúkat, mert azok megjegyzéseket tettek a kutyára.

Nem kell ide rendőr!

A rendőr elkapta az egyik 14 éves fiút, és önvédelmi pisztolyát a homlokához szorította, miközben azt kiabálta, hogy "Szétlövöm a fejedet!"

Ekkor a fiú társai azt mondták a fenyegetőnek, ha nem engedi el barátjukat, rendőrt hívnak. Erre a férfi tovább kiáltozott: "Nem kell ide rendőr, én is az vagyok!" Ezután eltette pisztolyát, a fiúk pedig elszaladtak.

Rangja ismeretlen

A szülők még aznap feljelentést tettek a dunaújvárosi rendőrkapitányságon. A vizsgálatot a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatta le, és garázdaság alapos gyanúja miatt vádemelést kezdeményezett a dunaújvárosi ügyészségen.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőr nyugdíj előtt áll. A BRFK sajtóügyeletén azt mondták, nem függesztették fel a rendőrt beosztásából, mert betegállományban van. Sem a dunaújvárosi nyomozó hivatal, sem a BRFK ügyeletese nem akarta megmondani, hogy milyen rangban van a fenyegető rendőr.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!