Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Szétlövöm a fejedet!'

2002.12.19. 12:14
Vádat emelhetnek egy rendőr ellen, amiért Dunaújvárosban pisztolyt szegezett egy fiú homlokához - erősítette meg az Indexnek a Népszabadság információját a BRFK. A civil rendőr sérelmezte, hogy tizenéves gyerekek "megjegyzéseket tettek" kutyájára.
A BRKF közlekedésrendészetén dolgozó, hónapok óta betegállományban lévő férfi három hete, kutyasétáltatás közben szóváltásba keveredett négy tizenévessel. A rendőr állítólag azért támadta meg a fiúkat, mert azok megjegyzéseket tettek a kutyára.

Nem kell ide rendőr!

A rendőr elkapta az egyik 14 éves fiút, és önvédelmi pisztolyát a homlokához szorította, miközben azt kiabálta, hogy "Szétlövöm a fejedet!"

Ekkor a fiú társai azt mondták a fenyegetőnek, ha nem engedi el barátjukat, rendőrt hívnak. Erre a férfi tovább kiáltozott: "Nem kell ide rendőr, én is az vagyok!" Ezután eltette pisztolyát, a fiúk pedig elszaladtak.

Rangja ismeretlen

A szülők még aznap feljelentést tettek a dunaújvárosi rendőrkapitányságon. A vizsgálatot a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatta le, és garázdaság alapos gyanúja miatt vádemelést kezdeményezett a dunaújvárosi ügyészségen.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőr nyugdíj előtt áll. A BRFK sajtóügyeletén azt mondták, nem függesztették fel a rendőrt beosztásából, mert betegállományban van. Sem a dunaújvárosi nyomozó hivatal, sem a BRFK ügyeletese nem akarta megmondani, hogy milyen rangban van a fenyegető rendőr.