Jenő
-2 °C
6 °C

Megszüntették a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyben

2002.02.06. 00:09
Megszüntette a nyomozást Fenyő János négy évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden - tájékoztatta az MTI-t Garamvölgyi László kommunikációs igazgató.
Közölte: a hatodszor meghosszabbított nyomozás határideje eredetileg február 11-én járt volna le.

Az ügyben azonban nem kerültek napvilágra olyan adatok, amelyek a gyilkosság felbujtójához vagy végrehajtójához vezettek volna, ezért a rendőrségen úgy döntöttek: nem kérik a nyomozás újbóli meghosszabbítását, hanem lezárják a nyomozást.

Újra kezdhetik

Garamvölgyi László hangsúlyozta: a rendőrség továbbra sem tett le arról, hogy eredményt érjen el a Fenyő-ügyben, és ha a későbbiekben olyan adatok birtokába jutnak, amelyek megoldáshoz vezethetnek, újra kezdik a nyomozást.

Az ORFK kommunikációs igazgatója hozzátette: a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán, majd az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a nyomozók több ezer munkaórát töltöttek el azzal, hogy felderítsék az ügyet.

Nincs gyanúsított

Fenyő Jánosnak, a Vico sajtóbirodalom négy éve meggyilkolt vezetőjének ügyében a Legfőbb Ügyészség (LÜ) tavaly októberben hosszabbította meg a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága kezdeményezésére.

Akkor azért kérték Legfőbb Ügyészségen a Fenyő-gyilkosság nyomozásának meghosszabbítását, mert - bár az ügyben nem volt konkrét gyanúsított - a rendőrség szükségesnek tartott további tanúmeghallgatásokat, bizonyítási eljárásokat.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én ölte meg Budapesten a mindmáig ismeretlen tettes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?