Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Megszüntették a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyben

2002.02.06. 00:09
Megszüntette a nyomozást Fenyő János négy évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden - tájékoztatta az MTI-t Garamvölgyi László kommunikációs igazgató.
Közölte: a hatodszor meghosszabbított nyomozás határideje eredetileg február 11-én járt volna le.

Az ügyben azonban nem kerültek napvilágra olyan adatok, amelyek a gyilkosság felbujtójához vagy végrehajtójához vezettek volna, ezért a rendőrségen úgy döntöttek: nem kérik a nyomozás újbóli meghosszabbítását, hanem lezárják a nyomozást.

Újra kezdhetik

Garamvölgyi László hangsúlyozta: a rendőrség továbbra sem tett le arról, hogy eredményt érjen el a Fenyő-ügyben, és ha a későbbiekben olyan adatok birtokába jutnak, amelyek megoldáshoz vezethetnek, újra kezdik a nyomozást.

Az ORFK kommunikációs igazgatója hozzátette: a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán, majd az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a nyomozók több ezer munkaórát töltöttek el azzal, hogy felderítsék az ügyet.

Nincs gyanúsított

Fenyő Jánosnak, a Vico sajtóbirodalom négy éve meggyilkolt vezetőjének ügyében a Legfőbb Ügyészség (LÜ) tavaly októberben hosszabbította meg a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága kezdeményezésére.

Akkor azért kérték Legfőbb Ügyészségen a Fenyő-gyilkosság nyomozásának meghosszabbítását, mert - bár az ügyben nem volt konkrét gyanúsított - a rendőrség szükségesnek tartott további tanúmeghallgatásokat, bizonyítási eljárásokat.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én ölte meg Budapesten a mindmáig ismeretlen tettes.