Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Újabb DNS-t várnak a szerbektől a Fenyő-gyilkosság ügyében

2007.07.06. 07:50
Újabb DNS-kérést küldött a magyar rendőrség a szerb társszerveknek, írja az Info rádió. A Fenyő-gyilkosság ügyében nyomozó rendőrök szerint a sikertelen DNS-azonosítás ellenére S. A tagja annak az albán behajtó társaságnak, akik részt vettek a vállalkozó tíz évvel ezelőtti meggyilkolásában.

Az Info rádió szerint újabb férfi DNS-mintáját kérte el a magyar rendőrség Szerbiától a Fenyő-gyilkosság ügyében. A Népszabadság szerint ugyanakkor a rendőrök biztosak abban, hogy S. A. is részt vett Fenyő János meggyilkolásában, jóllehet az ő DNS-e nem egyezik a tíz évvel ezelőtti merénylet közelében hagyott tárgyakon talált DNS-sel.

A magyar rendőrök szerint három albán vett részt Fenyő meggyilkolásában. A Népszabadságnak egy rendőr kijelentette, a DNS-egyezősség perdöntő lehetett volna. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök kizárólag a gyilkosokat keresik, az esetleges megbízó felderítésével jelenleg nem foglalkoznak, jóllehet sejtéseik vannak.

A médiavállalkozó Fenyőt 1998 tavaszán egy Agramm 2000 típusú gépkarabéllyal ölték meg a Margit körúton. A rendőrség 2002-ben lezárta a nyomozást, de 2004-ben újra megnyitották az aktákat.