Piroska
-1 °C
5 °C

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy osztrák gép

2004.08.04. 15:59
Szerdán kényszerleszállást hajtott végre az AUA osztrák légitársaság egyik Bécsből Szófiába tartó utasszállító repülőgépe. A meghibásodott hajtóművel rendben földet érő gép fedélzetén több mint ötvenen tartózkodtak, személyi sérülés nem történt.
Kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal fél egy előtt az AUA osztrák légitársaság utasszállító repülőgépe szerdán a Ferihegyi repülőtéren.

Az Austrian Airlines Dash-8-as típusú repülőgépe Bécsből Szófiába tartott, amikor Magyarország felett az egyik hajtómű meghibásodását jelezték a műszerek. A pilóta leszállási engedélyt kért a Ferihegyi légiirányítástól és a gép rendben földet is ért a fedélzetén tartózkodó 48 utassal és 4 fős személyzettel. A kényszerleszállásban személyi sérülés nem történt és a gépben sem keletkezett kár - értesült az Index a Budapest Airport Rt. kommunikációs osztályától.

A Dash-8-as hajtóművét a szerelők elkezdték javítani, azonban kiderült, hogy komolyabb meghibásodás történt, ezért a tranzitváróban veszteglő utasokat egy másik repülőgép viszi tovább.

Legutóbb a múlt héten történt Ferihegyen hasonló kényszerleszállás, szerdán a British Airways légitársaság Ammanból Londonba tartó Airbus 320-as repülőgépe az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt kényszerült a földre.

Fotó: Deák András
(jetphotos.net)

A de Havilland gyár két légcsavaros Dash-8-as típusú repülőgépe, 1980 óta repül világszerte. A kedvelt "középhatótávolságú" regionális utasszállító különféle verzióiból már több mint négyszáz darabot gyártott a kanadai cég.