Aliz
6 °C
14 °C

Tűz pusztít a Fertő-tónál

2002.01.07. 11:49
Feltételezhetően osztrák területről terjedtek át azok a lángok, amelyek vasárnap este fellobbantották a nádast a Fertő-tónál.
Tűz pusztít vasárnap este óta a Fertő-tavi nádasban Balf és Fertőrákos között; a tűzoltóságnak hétfő délelőttig nem kellett beavatkoznia, mivel a lángok a szárazföldtől messze eső Püspökszigeten lobbantak fel - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn a soproni tűzoltóság parancsnoka. Kovács János alezredes elmondta: a tűz okát nem ismerik.

Feltételezhetően osztrák területről terjedtek át a lángok - vélekedett. A tűzoltóság elrendelte a készültséget. Az utolsó jelzést hétfőn reggel kaptuk, amely szerint visszamaradt parázs újból lángot fogott a terület zsombékos részén - közölte a tűzoltóparancsnok. Az alezredes kifejtette: a nádtüzet a Fertő-tavon az esetek többségében a természet oltja el, hiszen a nád nem egybefüggő, csatornák és szabad vízfelületek szabdalják, amelyek megakadályozzák a tűz továbbterjedését. A Magyarországhoz tartozó Püspökszigeten egyébként semmiféle építmény nincs.

A sziget több kilométerre fekszik a szárazföldtől, így az ott lévő építményeket nem veszélyezteti. A legutóbb a karácsonyi és a szilveszteri ünnep között volt tűz a Fertő-tavi nádasban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?