Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sósavval kínozta volt élettársát egy férfi

2007.05.22. 17:42
Nem jogerősen kilenc éves fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfi, aki volt élettársát kirabolta, megverte, kikötözte, megkínozta, és sósavval leöntötte.

Sósavval öntötte le volt élettársát egy heresznyei férfi, többek között ezért is 9 év fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság. Az ítélet nem jogerős, a férfi fellebbezett. A különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésért, rablásért és személyi szabadság megsértéséért elítélt 44 éves vádlott már ült börtönben, aminek letöltése után egy egyedül élő 67 éves heresznyei nőhöz költözött.

Tavaly szilveszterkor azonban összevesztek, s megbeszélték, hogy a férfi elköltözik. A vádlott el is ment, de két nap múlva visszatért. 200 ezer forintot követelt, hogy külfödre mehessen.

A nőt először pofon vágta, majd ököllel ütötte és az ágyhoz kötözte egy redőnyzsinórral. Később elhagyta a lakást, hogy felvegye a szociális segélyét. Addig a megkötözött asszonyra zárta az ajtót. Visszatérve nyakkendőkkel és övekkel még szorosabbra kötözte, majd sósavat öntött a hajára, az arcára és a fülébe.

A nő a kínzások hatására végül odaadta betétkönyvét a férfinak. Abban majdnem félmillió forint volt, de ezt egyedül nem tudta volna felvenni a tettes a bankból. A betétkönyvet ezért egy szekrény mögé rejtette a lakásban. A konyhában egy pénztárcából 26 ezer forintot vett magához. Közben az asszony rosszul lett, ezért a férfi a zuhany alá állította, majd értesítette a rokonokat: hívják ki a mentőket.