Valér
-2 °C
0 °C

Illegális gyorsulási verseny okozta a súlyos balesetet

2007.10.27. 07:57
Két autó versenyzett a Váci úton szombat hajnalban. Lassítás nélkül száguldottak át a piros lámpán, amikor az egyik belehajtott egy kanyarodó Fordba. Bár öten is megsérültek és a két kocsi is ripityára tört, a másik versenyző lassítás nélkül hajtott el a helyszínről.

Egy embert válságos állapotban, egy másikat súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani egy szombat hajnali karambol után Budapesten. A jelek arra utalnak, hogy a karambol illegális gyorsulási verseny következménye.

A helyszínelés adatai szerint egy Ford, amiben öten ültek, éjjel egykor lefordult a XIII. kerületi Váci útról egy szupermarket felé. Az autó balra nagy ívbe kanyarodott, amikor két autó, köztük egy BMW, nagy sebességgel, lassítás nélkül átszáguldott a piroson.

A fehér BMW

A BMW teljes sebességgel belecsapódott a kanyarodó Ford oldalába. A Ford egyik utasa kirepült az autóból, a mentők már azon is hosszasan dolgoztak, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön. Végül válságos állapotban szállították kórházba. A Ford három másik utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, a sofőr sértetlenül megúszta a balesetet.

A karambolt okozó BMW vezetőjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsok közül, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A sofőrt tűzoltók vágták ki a roncsokból

Az a jármű, mellyel a balesetet megelőző másodpercekben a BMW versenyzett, megállás nélkül hajtott el a helyszínről. A mentés idejére a Váci út érintett szakaszán három sávot kellett lezárni.

Legutóbb szeptember 21-én éjjel történt nagy visszhangot kiváltó gyorsulási baleset, akkor egy Porsche és egy Lamborghini versenyzett, majd karambolozott a főváros M1-es és az M7-es autópálya közös, befelé vezető szakaszán. Akkor csak a két gyorsuló sofőr szenvedett sérüléseket, nem volt vétlen áldozata a balesetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!