Zoltán
-4 °C
9 °C

Felbőszítette a Family Frost szignálja

2005.03.18. 12:08
Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett az a két férfi, akik csütörtökön este keveredtek összetűzésbe Beloianniszban. A figyelemfelkeltő dallamot játszó Family Frostos autó sofőrjére - aki a cég gyakorlata szerint egyben a vásárlókat is kiszolgálja - bottal támadt egy járókelő.

Csütörtökön este összeütközésbe került a Family Frost és egy a csendre érzékeny 48 éves ercsi férfi. A nyolc napon belül gyógyuló sérülésekhez vezető konfliktus a hatos főút mentén található Beloianniszban történt, áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Fejér megyei településen járó gépkocsi figyelemfelkeltő hangja nem tetszett egy ercsi férfinek. A Burzsoá Nyugdíjasok punkegyüttes Az igazság fáj című számában csak "tilinkós autóként" emlegetett kocsi sofőrje igencsak meglepődhetett, amikor a kocsi ablakán behajolt a férfi és egy bottal ütlegelni kezdte. A vezető reakciója végül nem kevésbé volt erőszakos: a gázra taposott, és így az utastérbe behajoló férfit több méteren keresztül vonszolta járművével, majd továbbhajtott anélkül, hogy segített volna a földre kerülő támadónak.

Eltérő verziók

A rendőrséget végül a "botos agresszor" értesítette, miután az incidenst mind a két férfi könnyebb zúzódásokkal úszta meg, tudtuk meg Németh-Kész Mónika rendőr-főhadnagytól. A büntetőeljárás megindult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, azonban a rendőröknek nem lesz könnyű dolga a szálak kibogozásában, mivel a csetepaté mindkét érintettje más-más verzióval állt elő. A férfiak kihallgatására pénteken kerül sor.

A rendőrségi vizsgálat jelen szakaszában még azt sem tudni biztosan, hogy melyik felet mivel gyanúsítják majd meg. A sofőr esetében valószínűleg megáll a segítségnyújtás elmulasztása, de közúti veszélyeztetés bűntette, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény is szóba jöhet. A rendőrségi sajtóreferens mindenesetre hangsúlyozta, hogy egyelőre nem tisztázottak a körülmények, a történteknek sajnos csak egyetlen szemtanúja volt: a botos férfi fia.

Két éve is megtámadták az egyik kocsit

A fagyasztott árukkal házaló cégnek (ami Magyarországon kívül még hét európai országban van jelen) Székesfehárváron és Törökbálinton van a közelben lerakata, ez utóbbi depóban értük el telefonon Félix Miklóst, a cég ügyvezető igazgatóját. A magyar Family Frost feje kérdésünkre elmondta, hogy tudnak a velük vállalkozói viszonyban álló munkatárs ügyéről, de annak hátteréről nincsenek információik. Mint Félix Miklós emlékeztetett, két évvel ezelőtt érte hasonló támadás egyik kocsijukat, akkor el is rabolták a járművet, de szerencsére nem jellemző, hogy hasonló szituációkba keverednének kocsijaik.

A sokak által irritálónak tartott szignálról az ügyvezető elmondta, hogy nem érkezett eddig hozzájuk sok panasz, de ahol kérik, ott a lakosság nyugalma érdekében kikapcsolják.