Fiákeres lovak csak zöldkártyával

2001.03.27. 08:45
A bécsi fiákeres ne húzzon farmert munkaidőben, felejtse el a széldzsekit, de legyen keménykalapja! A hintóknak hatósági rendszámmal kell rendelkezniük, és a ló "zöldkártyáját" jól látható helyre ki kell függeszteni - mindez egy nemrégiben megjelent, bécsi tartományi rendeletben áll, amely még azt is megszabja, páros napokon hol parkolhatnak a fiákeresek.
A fiákeres kocsik kialakítása feleljen meg a hagyományoknak, és azokat rendszeresen tisztítsák! A fiákereseknél követelmény az ápolt külső, ruházatuk feleljen meg a tradícióknak: egyszínű inget vagy blúzt, nyakkendőt, mellényt, zakót vagy blézert, félcipőt és keménykalapot, az időjárásnak megfelelő felsőruházatot viseljenek.

Az olyan lezser utcai ruházat, mint a farmer, széldzseki és tornacipő szigorúan ellenjavallt - mindez a nemrégiben megjelent bécsi tartományi rendeletben áll, amely a fiákerek és lovas bérkocsis vállalkozások üzemeltetési feltételeiről szól - jelentette a Compress. A rigorózus szabályozásra azért van szükség, mert a fiáker elválaszthatatlan része a bécsi utcaképnek és a turizmusnak.

Különleges előírások vonatkoznak a lovakra: állapotuknak meg kell felelnie az állatorvos-egészségügyi előírásoknak. A négylábúak számára kötelező éves orvosi vizsgálat igazolását jól látható helyen ki kell függeszteni, sőt, a vizsgálati leletet a fiákeresnek magával kell vinnie minden útjára. A rendelet azt is megszabja, hogy páros, illetve páratlan napokon mely várakozóhelyeket lehet igénybe venni. Az is előírás, hogy a fiákeres kocsiknak a hatóság által kapott rendszámmal kell rendelkeznie.

  • Tippek
  • Betét