Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Tömegverekedés Hevesen

2004.03.05. 13:35
Öt verekedő megsérült, amikor mintegy negyvenen egymásnak estek az észak-alföldi városban. A rendőrség fél órán belül szétválasztotta a két ellenséges tábort, ám ehhez kétszer a levegőbe is kellett lőniük. A harcias hevesiek közül nyolc embert előállítottak.
Az észak-alföldi város rendőreitől csütörtökön délután három óra körül kért segítséget egy helybéli lakó, tömegverekedés miatt. Mire a rendőrök a helyszínre értek, a megjelölt helyen - egy helyi sörözőben - már véget ért az összetűzés, ám az italbolt előtt újabb verekedés kezdődött. .

Figyelmeztető lövések

Az utcán ugyanis összegyűlt egy körülbelül 30-40 fős csoport - nagyrészt a kocsmai verekedők rokonai -, akik különböző eszközökkel felfegyverkezve estek egymásnak. Sokan a környék lakói közül is megjelentek a tetthelyen, bár nem vettek részt a rendbontásban, így az utcán percek alatt mintegy 200 fős tömeg verődött össze.

A rendőrség fél órán belül szétválasztotta a két ellenséges tábort. Két alkalommal figyelmeztető lövést is leadtak, amelyek sem sérülést, sem anyagi kárt nem okoztak. A tömeg háromnegyed négy körül szétoszlott. A verekedésekben öten szenvedtek könnyű sérüléseket, a rendőrök közül pedig senki sem sérült meg.

Csoportos garázdaság

Összesen nyolc embert állítottak elő a kapitányságra, közülük hat ellen eljárás indult csoportos garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt. Az újabb összetűzések megelőzése érdekében a kapitányság a helyszín környékén megerősítette a járőrszolgálatot.