Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Tűz a hármas metróban

2003.08.26. 12:36
A 3-as metró egész vonalát evakuálni kellett egy metrókocsiban keletkezett tűz miatt. A szerelvényt még a tűzoltók érkezése előtt eloltották, a balesetben senki sem sérült meg. A metróvonalon helyreállt a forgalom.
Tűz keletkezett az egyik metrókocsiban a 3-as metró vonalán a Nagyvárad térnél kedden, nem sokkal fél 12 előtt - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. A tűz miatt az utasoknak az egész metró vonalán el kellett hagyniuk a szerelvényeket.

A tűz nem okozott személyi sérülést. A lángokat a BKV dolgozói még a tűzoltók érkezése előtt eloltották, így a tűzoltóknak "nemigen akadt dolguk" - nyilatkozta a hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi tűzoltóság szóvivője.

A tüzet a BKV fődiszpécsere szerint "valamilyen szerkezet" begyulladása okozhatta. Molnár szerint "befüstölt az egyik szerelvény fékkapcsolója.

A kieső járatokat autóbusszal helyettesítette a BKV, mostanra azonban már az egész vonalon helyreállt a közlekedés - nyilatkozta az Indexnek a fődiszpécser.

Májusban egy gázolást követően az úgynevezett életvédelmi árammentesítéskor keletkezett tűz a metró egyik kocsijában, feltehetően elektromos rövidzárlat következtében. Az utasokat - körülbelül százötven embert - sikerült kimenekíteni, hárman mégis sérülésekett szenvedtek.