Szilárda
0 °C
6 °C

Négy embert ölt meg a tűzijáték

2003.07.03. 10:03
Négy ember életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsérült, amikor szerdán berobbant egy, a július 4-i ünnepségekre felállítandó tűzijáték Floridában.
Egyelőre még nem tisztázott, hogy mi okozta a július 4-i ünnepségekre előkészített tűzijáték berobbanását szerdán, a floridai Bonita Springsben. A helyi idő szerint délután kettőkor bekövetkezett detonációban négy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek. Egyikük még mindig életveszélyes állapotban van.

Minden lángokban állt

A harmincötezres lélekszámú Bonita Springsben a Sunset Fireworks nevű cég munkatársai dolgoztak a tűzijáték üzembe helyezésén a Lovers Key State Parkban. A környéken lakók délután kettő körül értesítették a hatóságokat arról, hogy több robbanást is hallottak. Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek az állványok mellett, egy közelben álló nyergesvontató, és egy személyautó is lángokban állt. Ezután újabb robbanások rázták meg a környéket, jelentette a CNN.

Törölték

A tűzijátékokkal foglalkozó missouri cég szóvivője eddig nem kommentálta az esetet. A hatóságok a tűzszerészek bevonásával megkezdték az eset kivizsgálását. A tűzijátékot törölték az ünnepség programból.