Géza
-11 °C
-4 °C

Trópusi halakat csempészett a szoknyája alatt

2005.06.06. 12:05
Trópusi halakat próbált Ausztráliába csempészni egy ausztrál nő. A melbourne-i határőrök a nő dereka felől érkező hangokra lettek figyelmesek, a csempész pénzbüntetést és akár 10 év börtönt is kaphat.
Szoknyája alá erősített nejlontasakokban próbált meg Ausztráliába csempészni 51 élő trópusi halat egy ausztrál nő. A melbourne-i reptér határőrei a Szingapúrból érkező nő dereka felől hallható furcsa, pattogó zajra lettek figyelmesek, amikor a kötelező vámvizsgálatot elvégezték.

#alt#
A nő tüzetesebb átvizsgálásakor kiderült, hogy szoknyája alatt egy különleges, erre a célra kialakított kötény lapult, amelyre 15, vízzel teli zacskó volt felerősítve. A zacskókban öszzesen 51 trópusi hal utazott.

A határőrök nem tudták azonnal megállapítani, hogy a nő milyen fajtájú halakat próbált az orszgába csempészni. Feltételezésük szerint azonban a halak fertőzéseket is hordozhattak.

Amennyiben a nőt bűnösnek találjék az állatok csempészetében, 110 ezer ausztrál dolláros pénzbüntetést és akár 10 év börtönt is kaphat.