Piroska
3 °C
4 °C

Késelés a konditeremben

2002.12.11. 14:50
Leszúrtak egy 39 éves férfit az egyik fővárosi fitnessteremben kedden. Az Index értesülései szerint az áldozat Horváth Aladár profi bokszoló, aki szóváltásba keveredett egy háromfős csoporttal. A megszúrt áldozat kórházba szállítás közben halt meg. A harminc szemtanú közül senki sem látott semmit.
Kedd délután agyonszúrtak egy harminckilenc éves ökölvívót egy budapesti edzőteremben - adta hírül a HavariaPress. A Wesselényi utcai pincében a sportoló összeveszett egy háromfős társasággal, a fiatalemberek egyike a vita közben leszúrta a budapesti férfit, akit a mentők már nem tudtak megmenteni. A késelő és társai elmenekültek a helyszínről.

Harminc tanú nem látott semmit

A rendőrök a VII. kerületi konditeremben tartózkodó körülbelül harminc vendéget még a helyszínen kikérdezték, de egyikük sem tudott érdemleges információval szolgálni a bűncselekmény hátteréről.

A BRFK sajtóügyeletese nem tudta megerősíteni a hírügynökségnek azt az értesülését, miszerint az áldozat bokszoló. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva azt sem árulta el, hogy a tanúk kihallgatása során sikerült-e használható információt szerezniük.

Az Index megtudta, hogy az áldozat Horváth Aladár középsúlyú profi ökölvívó. A www.boxrec.com adatai szerint a sportoló pályafutása során eddig 15 vereséget és egy győzelmet könyvelhetett el. Horváthot egyébként "kedves, csupaszív figurának" ismerték ökölvívókörökben, tudták róla, hogy verseket ír, amelyeket gyakran el is szavalt ismerőseinek. A "tehetséges, technikás, de nem túl sikeres" ökölvívóként emlegetett Horváth még egy svájci dokumentumfilmben is szerepelt.

A profibox.hu információi szerint a Vasasban öklöző Horváth "Ali" Aladárt a nagyközönség Erdei Zsolt debreceni gáláján láthatta utoljára. Akkor a jóval esélyesebb Takács Zoltánnal egy rendkívül látványos mérkőzést vívott, amit csak a pontozók szerint nem nyert meg.

A Vasas bokszegyesületében sem tudnak többet Horváth halálának körülményeiről. Szántó Imre békés embernek ismerte "Alit", akiről úgy tudja, hogy a 80-as években volt junior magyar bajnok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!