Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Késelés a konditeremben

2002.12.11. 14:50
Leszúrtak egy 39 éves férfit az egyik fővárosi fitnessteremben kedden. Az Index értesülései szerint az áldozat Horváth Aladár profi bokszoló, aki szóváltásba keveredett egy háromfős csoporttal. A megszúrt áldozat kórházba szállítás közben halt meg. A harminc szemtanú közül senki sem látott semmit.
Kedd délután agyonszúrtak egy harminckilenc éves ökölvívót egy budapesti edzőteremben - adta hírül a HavariaPress. A Wesselényi utcai pincében a sportoló összeveszett egy háromfős társasággal, a fiatalemberek egyike a vita közben leszúrta a budapesti férfit, akit a mentők már nem tudtak megmenteni. A késelő és társai elmenekültek a helyszínről.

Harminc tanú nem látott semmit

A rendőrök a VII. kerületi konditeremben tartózkodó körülbelül harminc vendéget még a helyszínen kikérdezték, de egyikük sem tudott érdemleges információval szolgálni a bűncselekmény hátteréről.

A BRFK sajtóügyeletese nem tudta megerősíteni a hírügynökségnek azt az értesülését, miszerint az áldozat bokszoló. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva azt sem árulta el, hogy a tanúk kihallgatása során sikerült-e használható információt szerezniük.

Az Index megtudta, hogy az áldozat Horváth Aladár középsúlyú profi ökölvívó. A www.boxrec.com adatai szerint a sportoló pályafutása során eddig 15 vereséget és egy győzelmet könyvelhetett el. Horváthot egyébként "kedves, csupaszív figurának" ismerték ökölvívókörökben, tudták róla, hogy verseket ír, amelyeket gyakran el is szavalt ismerőseinek. A "tehetséges, technikás, de nem túl sikeres" ökölvívóként emlegetett Horváth még egy svájci dokumentumfilmben is szerepelt.

A profibox.hu információi szerint a Vasasban öklöző Horváth "Ali" Aladárt a nagyközönség Erdei Zsolt debreceni gáláján láthatta utoljára. Akkor a jóval esélyesebb Takács Zoltánnal egy rendkívül látványos mérkőzést vívott, amit csak a pontozók szerint nem nyert meg.

A Vasas bokszegyesületében sem tudnak többet Horváth halálának körülményeiről. Szántó Imre békés embernek ismerte "Alit", akiről úgy tudja, hogy a 80-as években volt junior magyar bajnok.