Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Több szúrással végzett apjával egy kisgyerek

2003.02.26. 11:48
Több késszúrással ölte meg apját egy 13 éves gyerek a Pest megyei Albertirsán - értesült a HavariaPress. A fiú kedden este hat óra körül vitába keveredett apjával. Ekkor kést ragadott, és több késszúrással végzett a 40 éves férfival.
A fiatal fiú kihallgatása során elismerte a bűncselekményt. A Pest Megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta, a fiú azért támadott apjára, mert rendszeresen verte az anyját, sokat veszekedtek a férfi részeges életmódja miatt.

A fiú a kiutat egyedül apja megölésében látta. Ezért tegnap, amikor szülei megint veszekedni kezdtek, elővett egy konyhakést és előre megfontolt szándékkal, több szúrással megölte apját. A Pest megyei rendőrök emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást az elbertirsai gyerek ellen.

Nem kerülhet börtönbe

A késelő fiút egyelőre a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Intézetben helyezték el. A rendőrségi szóvivő elmondta: az eljárást megindították ugyan, de mivel büntetőpert kizáró ok a kiskorúság, így a fiút valószínűleg hazaengedik. Elképzelhető, hogy tettének egyetlen szankciója csak az lesz, hogy nyilvántartásba kerül.