Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műanyag flakonba kapaszkodott a hajótörött

2007.10.04. 14:41
Egy tengerész a japán partok közelében vízbe esett, életét az mentette meg, hogy belekapaszkodott egy 2-3 literes műanyag flakonba. Összesen 10 órát töltött a vízben, míg egy halászhajó kimentette őt.

Tíz órán át egy üres műanyag flakonba kapaszkodott, így menekült meg egy hajótörést szenvedett japán tengerész.

A 28 éves férfi egy tartályhajóról esett a vízbe Hokkaido japán sziget partjainál, kedden késő este, mondta el a parti őrség egyik tagja. A matrózon nem volt mentőmellény, de szerencséjére megpillantott egy arra úszó 2-3 literes műanyag flakont, és belekapaszkodott.

A következő tíz órát a vízben töltötte a lebegő tárgyba csimpaszkodva, mígnem másnap reggel egy arra járó halászhajó legénysége észrevette és kimentette.

Valószínűleg mégsem élte volna túl a tengervízben töltött éjszakát a vízbe esett tengerész, ha nem olyan enyhe az időjárás, vélekedett a vízi hatóság tagja. Az évszakhoz képest szokatlanul meleg, 19 fokos volt aznap éjjel a tenger hőmérséklete.