Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Kamaszok gyújtották fel az érsekújvári hajléktalant

2004.10.07. 15:56
Öttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik azt a két fiatalkorút, akik két hete felgyújtottak egy hajléktalant Érsekújváron. A gyújtogatás után három nappal életét vesztő áldozat korábban sikeres zenész volt, a jámbornak ismert férfi válása során vesztette el vagyonát.
Tizenhat éves kamaszok gyújtottak fel egy hajléktalant két hete Érsekújváron. A szlovák rendőrség mostanra derítette fel a bűncselekmény elkövetőinek kilétét. A két tizenéves indítékait még vizsgálják.

Az első feltevések szerint a kamaszok "unaloműzésből" gyújtották fel negyvenkilenc éves áldozatukat. A hajléktalan férfi nem is olyan rég még "nyugat-európai szórakozóhelyek megbecsült zenésze volt", de válása során teljes vagyonát elvesztette. Azóta rendszerint az egykori lakása előtti kis ligetben éjszakázott.

Az áldozatot sokan ismerték és igen jámbor embernek tartották. Három nappal azután, hogy a két fiatal felgyújtotta, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A tetteseket a bíróság öttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti, de fiatalkorúságok okán ennek a felével is megúszhatják.

  • Vennék
  • Bankszámla