Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Meghalt az autóban felejtett kisfiú

2008.07.17. 14:02
Több órán keresztül a tüző napon parkoló autójában felejtette két és fél éves kisfiát egy férfi egy francia kisvárosban. Egy járókelő vette észre a mozdulatlan kisfiút, akinek életét azonban már a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

Kedden életét vesztette egy két és fél éves kisfiú a franciaországi Pont-de-Chéruy-ben, akit az édesapja több órán keresztül az autójában hagyott a tűző napon, írja a Le Figaro. Az első vizsgálatok szerint a gyerek halálát kiszáradás okozta, ugyanis bár aznap átlagosan 25 fok volt a kisvárosban, a hatóságok szerint az autóban ennek csaknem duplája, 45 fok is lehetett.

Egy járókelő kedden késő délután vette észre a mozdulatlan kisgyereket a városközpontban parkoló autóban, és azonnal értesítette a hatóságokat. A kiérkező rendőrök azonnal betörték a jármű egyik ablakát és kiszabadították a kisfiút, és már a mentők érkezése előtt megkezdték az újraélesztést, életét azonban minden igyekezet ellenére sem sikerült megmenteni.

A hatóságok közleménye szerint az apa sokkot kapott ezért egyelőre csak annyit tudtak meg a gyógyszerészként dolgozó harmincnyolc éves férfitól, hogy a munkahelye előtt hagyta az autóját, és közben benne felejtette a kisgyereket.