Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Horgász fulladt a Sajóba, fürdőző az Omszki tóba

2005.07.03. 19:18
Őrizetlenül hagyott horgászfelszerelésre, majd egy, a víz felszínén úszó hullára figyeltek fel héti fiatalok a Sajó partján. Az omszki tóba is belefulladt egy fürdőző.

Csak a speciális mentők akadtak a nyomára annak a horgásznak, aki Héten fulladt a Sajóba. A borsodi településen vasárnap történt a tragédia, eddig tisztázatlan okokból.

A Sajó folyó stégjén, a helybéli fiatalok, az őrizetlenül hagyott horgász-felszerelésre lettek figyelmesek, majd észrevettek egy, a víz tetején lebegő, holttestet is. Miután a tűzoltóság a helyszínre ért, a középkorú férfi teste már a víz alá süllyedt, ezért a Miksolci Speciális Mentőkre volt szükség a kiemelésére.

Bűncselekményre utaló jeleket a rendőrség nem talált, ezért államigazgatási eljárást indítottak.

Egy másik vízbefulladás is történt vasárnap délután, a budapesti Omszki-tónál. Ott is egy középkorú férfi lelte halálát, mikor a parttól már több mint harminc méterre elúszott.

A többi ember csak a kapálódzásra figyelt fel, de már későn, mivel a férfi feje a víz alá került, majd teste is lesüllyedt. A halottat a tóból a tűzoltóság búvárai emelték ki. Bűncselekmény gyanúja nem állt fenn, ezért ebben az esetben is államigazgatási eljárás indult.