Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vádat emelhetnek az exfeleségét fejbelövő férfi ellen

2004.12.03. 16:50
Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a férfi ellen, aki még márciusban lövöldözni kezdett egy flóbertpisztollyal a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében. A 73 éves aszódi férfi ellen emberölési kísérlet és lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást.

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki fejbelőtte volt feleségét a SOTE fővárosi épületében. A férfi - aki pszichiátriai kezelés alatt állt - még május 13-án délután támadta meg az asszonyt a Nagyvárad téri egyetemi épület egyik vendégszobájában.

A lövöldöző az épület földszintjén nyolc lövést adott le egy hatmilliméteres, átalakított flóbert forgótáras lőfegyverből az egyetemen takarítóként dolgozó nőre. A lövések közül csak az egyik találta el a 67 éves, takarítónőként dolgozó asszonyt. A nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett nőt kórházba szállították, a mentősök szerint könnyebb sérüléseket szenvedett. A nagy riadalmat kiváltó lövöldözés után a férfit a biztonsági őrök tartóztatták a helyszínen a rendőrség kiérkezéséig.

A férfi ellen emberölési kísérlet és lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást. Az ügy nyomozása a napokban lezárult, és a rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek. A kirendelt szakértő végleges véleménye indokoltnak minősítette a gyanúsított kényszergyógykezelésének elrendelését is.