Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Egy vizsga miatt árasztották el az iskolát

2004.10.22. 13:49
Négy milánói tinédzser eldugaszolta iskolája zuhanyzójának összes lefolyóját, majd egész hétvégére nyitva hagyta a csapokat, jelentős károkat okozva ezzel az iskolának. A csínytevőket valószínűleg vandalizmussal vádolják majd.
Négy olasz tinédzser bevallotta, hogy radikális eszközökhöz nyúltak annak érdekében, hogy ne kelljen beülniük egy ógörög-vizsgára.

Áradás a zuhanyzóban

A három lány és egy fiú eldugaszolta a lefolyókat és nyitva hagyta a csapokat Milánó egyik legnevesebb iskolájának zuhanyzójában. A csapok egész hétvégén nyitva voltak, több, mint százmillió forintnyi kárt okozva az iskola épületében.

Az iskola igazgatója, Carlo Arrigo Pedretti elmondása szerint szabályosan sokkot kapott, amikor megkapta a csínytevők beismerő levelét. "Megdöbbentem, nem tudtam elhinni."

Vandalizmus, betörés

"Ezek a tinik nincsenek tisztában tettük következményeivel" - mondta diákjairól Pedretti; a fiatalokat egyébként csütörtökön hallgatta ki a rendőrség, és valószínűleg vandalizmussal, középületbe való betöréssel, rongálással vádolják majd őket.

A közelmúltban felújított Parini iskola egyébként egyike Észak-Olaszország legrégebbi állami iskoláinak.