Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Egymillió floridait evakuáltak

2004.09.02. 23:03
Több mint egymillió embernek kellett lehagynia otthonát Floridában a közelgő Frances hurrikán miatt. A szélvihar a félsziget délkeleti partjai felé vette az irányt, és az előrejelzések szerint óriási károkat okozhat.
Kilenc floridai körzetben rendelték el az emberek evakuálását - jelentette a Reuters. Ezúttal nem csak a szegényebb körzetekben kellett elhagyni otthonaikat az embereknek, hanem az állam legfrekventáltabb körzeteiben, Palm Beachen és Miami-Dade-en is több mint 800 ezer embert evakuáltak.

A Frances nevű hurrikán 145 mérföldes óránkénti sebességgel közelít a partok felé, és előreláthatóan óriási pusztítást végez majd. Az elkövetkező 24 órában a lehető legmagasabb készültség lesz érvényben az egész államban.

A szélvihar az Andrew hurrikánra emlékezteti az floridaiakat, mely 1992-ben pusztított az államban, és minden idők egyik legköltségesebb hurrikánjaként vonult be a történelembe.

A Frances nevű hurrikán is négyes erősségű, mint az a Charley, mely augusztus 13-án söpört végig a partvidéken. A Frances azonban kétszer olyan széles, és nagyobb területet veszélyeztet.