Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Gyerekeken tesztelik a madárinfluenza vakcinát

2006.09.01. 09:35
Húsz gyermeken kezdik tesztelni Magyarországon a madárinfluenza elleni oltóanyagot. Már kijelölték a résztvevő kórházakat, de titokban tartják. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a programban érintett szülők nem kapnak pénzt, és csak azt a gyereket lehet beoltani, aki maga is beleegyezik.

Hamarosan elkezdik a madárinfluenza elleni oltóanyag klinikai vizsgálatát gyermekeken és serdülőkorúakon. Már kijelölték azokat a kórházakat és rendelőket, ahol az oltásokat beadják, és felkészültek az esetleges komplikációkra is.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a programban érintett szülők nem kapnak pénzt, és csak azt a gyereket lehet beoltani, aki maga is beleegyezik.

A madárinfluenza elleni oltóanyagot forgalmazó Omninvest Kft-nek 20 önként jelentkező szülőre, pontosabban a gyermekeikre lesz szüksége a vakcina teszteléséhez.

Készen állunk a gyermekek beoltására, természetesen a legszigorúbb előírások betartása mellett - mondta a lapnak Németh Zsolt, a cég szóvivője.

Az új jogszabályok alapján az egészségügyi intézmények már hirdetések útján is kereshetnek klienseket a szérum kipróbálására, de az önkénteseknek semmilyen ellenszolgáltatás nem járhat.

Idehaza, de a világon máshol is csak a legritkább esetben vonnak be gyerekeket klinikai vizsgálatokba.

Közben a főállatorvos bejelentette, hogy feloldottak minden kordont a madárinfluenza kapcsán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!