Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyerekeken tesztelik a madárinfluenza vakcinát

2006.09.01. 09:35
Húsz gyermeken kezdik tesztelni Magyarországon a madárinfluenza elleni oltóanyagot. Már kijelölték a résztvevő kórházakat, de titokban tartják. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a programban érintett szülők nem kapnak pénzt, és csak azt a gyereket lehet beoltani, aki maga is beleegyezik.

Hamarosan elkezdik a madárinfluenza elleni oltóanyag klinikai vizsgálatát gyermekeken és serdülőkorúakon. Már kijelölték azokat a kórházakat és rendelőket, ahol az oltásokat beadják, és felkészültek az esetleges komplikációkra is.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a programban érintett szülők nem kapnak pénzt, és csak azt a gyereket lehet beoltani, aki maga is beleegyezik.

A madárinfluenza elleni oltóanyagot forgalmazó Omninvest Kft-nek 20 önként jelentkező szülőre, pontosabban a gyermekeikre lesz szüksége a vakcina teszteléséhez.

Készen állunk a gyermekek beoltására, természetesen a legszigorúbb előírások betartása mellett - mondta a lapnak Németh Zsolt, a cég szóvivője.

Az új jogszabályok alapján az egészségügyi intézmények már hirdetések útján is kereshetnek klienseket a szérum kipróbálására, de az önkénteseknek semmilyen ellenszolgáltatás nem járhat.

Idehaza, de a világon máshol is csak a legritkább esetben vonnak be gyerekeket klinikai vizsgálatokba.

Közben a főállatorvos bejelentette, hogy feloldottak minden kordont a madárinfluenza kapcsán.