Jenő
-2 °C
6 °C

Hivatalosan is járvány van Csongrád megében

2007.02.13. 13:31
Kitört az influenzajárvány Csongrád megyében. Makón és Szegeden már kórházlátogatási tilalmat rendeltek el, Hódmezővásárhelyen ezt holnap tehetik meg. Egyedül Szentesen csökkent a betegszám.

Járványos méreteket öltött az influenza Csongrád megyében. A határérték százezer lakos esetében 400 megbetegedést jelent, ezt a megye nagyobb városaiban a betegszámok jóval meghaladják.

A figyelőszolgálat jelentése szerint nem egyforma a helyzet; Makón, ahol múlt héten emelkedett az influenzás betegek száma, most 660 betegnél stagnál; a kórházban továbbra is látogatási tilalom van.

Szegeden a múlt heti 255 beteg helyett a legfrissebb adatok szerint 654 beteg van. A szülészeti- és gyermekosztályokon már látogatási tilalom van; lehetséges, hogy a regionális tiszti főorvossal való egyeztetést követően bevezetik a II-es Kórházban, a klinikákon, a sebészeten és a traumatológián is.

Hódmezővásárhelyen a múlt héthez képest duplájára nőtt az esetek száma, jelenleg 641 betegről tudnak; a helyi egészségügyi intézményben várhatóan holnaptól vezetnek tilalmat. Szentesen múlt héten még 388 esetet jelentettek, a legújabb adatok viszont már 247 betegről szólnak. A csökkenés okát egyelőre nem ismerik, valószínűleg a betegség gócpontos kialakulása eredményezi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?