Sára, Márió
2 °C
6 °C

Influenzajárvány Veszprém megyében

2005.03.01. 19:55
Veszprém megyében péntektől látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban, mert már több mint 600-an kaptak influenzát, és már járványról lehet beszélni.
Veszprém megyében az influenza miatt orvosi ellátásra jelentkezettek száma kedden meghaladta azt a határértéket, amikor már járványnak lehet minősíteni a megbetegedéseket - jelentette be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Veszprém megyei igazgatója. Szeder Mária elmondta: a múlt héten háromszorosára nőtt az influenzás megbetegedettek száma, keddjére ez a létszám is megduplázódott, és összességében már meghaladja a 600-at a megyében az influenza miatt orvosi kezelésre szorulók száma.

Hidegrekord-közeli hőmérséklet
Kedden délután 2 Celsius fok volt Budapesten, hangzott el az MTV híradójában. Húsvétig marad a hideg, a hegyekben még mindig méteres hó van, sőt az előrejelzések szerint a következő napokban havazás várható.
A járvány gócpontja Veszprém és környéke, és Balatonfüred. A tiszti főorvos közölte, március 4-től látogatási tilalmat rendeltek el Veszprém megye valamennyi kórházában. Az MTV híradója úgy tudja, hogy erről még egyetlen kórházat sem értesítettek.

Az ÁNTSZ megyei vezetője hangsúlyozta, hogy a mostani időszakban kerülni kellene a megyében a tömegeket vonzó rendezvények megtartását, illetve az ilyen összejövetelek látogatását. A főorvos fontosnak tartja továbbá a munkahelyi helyiségek és a lakások gyakoribb szellőztetését, valamint a vitamindús táplálkozást és a bőséges folyadék-fogyasztást.