Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Petárdát hajítottak Fodor Lajos gépkocsija elé

2002.12.04. 08:14
A Belváros közelében, a Podmaniczky utcában rátámadtak Fodor Lajos vezérkari főnökre - tudta meg a Blikk. A tábornok és sofőrje egy piros lámpánál várakozott, amikor az előttük álló Nissanból petárdákat dobtak autójuk elé. Fodornak nem esett baja, a tettest elfogták.
November 25-én késő délután rátámadtak Fodor Lajosra. A Magyar Honvédség vezérkari főnöke épp a minisztériumba igyekezett,a mikor egy Nissan a Podmaniczky utca közepe táján megelőzte Fodor Audiját, majdnem súrolva azt. A tábornok autóvezetője rávillogott és dudált. A piros lámpánál a Nissan hátratolatott. Fodor sofőrje ezt észlelve szintén hátramenetbe kapcsolt. Ekkor a Nissan vezetője kihajolt az ablakon. Az Audiban ülők lövéshangot hallottak, lőporszagot éreztek és a kocsi előtt fényvillanást láttak, ezért nyomban továbbhajtottak, miközben Fodor riasztotta a biztonságiakat.

A rendszám alapján fél óra alatt elfogták a Nissan vezetőjét, aki elmondta: hazafelé tartott, amikor vitába keveredett egy Audi vezetőjével. Azt állította, hogy figyelmeztetni akarta őt, amikor hátramenetbe kapcsolt, hirtelen haragjában előkapott a kesztyűtartóból két petárdát, és az oldalablakon hátradobta az Audi elé. Nem tudta, hogy ki ül benne. A Blikk szerint ezt a rendőrök nem hiszik, mert amikor megelőzte Fodorék autóját, látnia kellett, hogy a hátsó ülés oldalablakában ott lóg a vezérkari főnök felöltője jól látható tölgyfa lomb és négy csillag jelzéssel. A titkosszolgálatok kizárták a terrorcselekmény lehetőségét, hiszen nem találtak sem maffia-, sem terroristakapcsolatokat. A férfi ellen közveszély okozása miatt indult eljárás, amely bővülhet robbanóanyaggal való visszaéléssel. A Blikknek Fodor Lajos nem nyilatkozott, de a lap információit megbízható források megerősítették.

A tudósítás arról nem szól, hogy a rangjelzés alapján miért kellett volna felismernie a Nissan vezetőjének a vezérkari főnököt.