Sára, Márió
2 °C
6 °C

Négy év szobafogságra ítélte lányát

2006.08.27. 19:33
Anyja az érettségi után négy évre bezárta házába azt a lányt, akit most szabadítottak ki a cseh rendőrök. A falusiak azt hitték, már rég meghalt a most 24 éves lány.

Négy évig tartotta a családi ház falai között, a külvilágtól teljesen elzárva nagykorú lányát egy cseh asszony - jelentette a hét végén a Nova cseh kereskedelmi televízió.

Az eset Kamenicka faluban, a kelet-csehországi Chrudim környékén történt. A 24 éves nőt a közelmúltban a rendőrség szabadította ki fogságából a helyi lakosok ismételt bejelentése alapján. Az 59 éves anya tettének indítéka egyelőre nem ismeretes. Mind őt, mind lányát jelenleg Havlíckuv Brodban egy pszichiátriai intézetben kezelik.

A falucska lakosai szerint a lány mintegy négy éve, a középiskola befejezése után tűnt el, s azóta senki sem látta, halálhíre is elterjedt. Egykori iskolatársai szerint a lány mindig jól tanult, okosnak, ügyesnek számított, nem volt rajta semmi rendkívüli. Miután az utóbbi időben a rendőrséghez több bejelentés is érkezett, hogy a lány eltűnt, a hatóságok végül is házkutatást tartottak a családnál, s az egyik szobában rátaláltak - közölte újságírókkal Vera Hamácková, rendőrségi szóvivő.

"Fizikai szempontból a lányt egészségesnek találták az orvosok, bár pszichikailag kissé zavarodottnak tűnik" - állítja a szóvivő. Elmondta, hogy mindkét asszonyt azonnal orvosi és pszichiátriai kezelésnek vetették alá. Csak miután a kezelés befejeződik lesz döntés arról, hogy eljárás indul-e az anya ellen, vagy sem.