Steve Fossett tárgyait találták meg

Valószínűleg a több mint egy éve eltűnt Steve Fossett amerikai kalandor milliárdos tárgyait találta meg egy kiránduló Kaliforniában, közölte a rendőrség szerdán. Fossett 2007 szeptemberében tűnt el kisgépével, miután felszállt a Kaliforniával szomszédos Nevada állam egyik kis magánrepülőteréről. A februárban halottá nyilvánított milliárdos gépét, és holttestét több hónapig tartó kutatás ellenére sem találták.

A kaliforniai Mammoth Lakes rendőrkapitánya elmondta, hogy kedden adták le náluk az egy nappal korábban megtalált tárgyakat, köztük a Steve Fossett nevét viselő kártyákat: pilótaengedélyt, a szövetségi repülési hatóság (FAA) által kiadott kártyát, és még egy személyazonosítót. Ezeken kívül több mint ezer dollárnyi készpénzt, és egy pólót is leadtak a rendőrségen.

Az FAA szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy eddig csak fényképen látta az azonosító kártyákat, de az azon látható információk megegyeznek a hatóság adatbázisában tárolt adatokkal. Biztosat azonban csak akkor tudnak mondani, ha közelről meg tudják vizsgálni a kártyákat.

A tárgyakat egy kiránduló találta meg a hegyvidékes területen, nagyjából 160 kilométerre attól a nevadai repülőtértől, ahonnan Fossett 2007 szeptember harmadikán felszállt. A hegyes területen repülőgéproncsokat nem találtak, a KCBS nevű rádiocsatorna azonban azt jelentette, hogy a levegőből láthatók valamilyen roncsok a környéken. 

Fossett-et illetve gépét eltűnése után hónapokig keresték, de hiába. A kutatást nehezítette, hogy egyedül kelt útra, és nem adott meg rögzített repülési útvonalat.

Fossett gyakorlott repülő volt. 2005-ben egy szuperkönnyű repülőgépen leszállás és üzemanyagfeltöltés nélkül 67 óra 1 perc alatt egyedül körberepülte a Földet. A kalandorként elhíresült Fossett futott ultramaratont, részt vett az Iditarod 1700 km-es kutyaszán hajtó versenyen, elindult és célba ért a hawaii Ironman bajnokságon, volán mögé ült Le Mans-ban, a híres 24 órás autóversenyen, átúszta a La Manche-t , valamint megjavította a Föld körüli vitorlázás világrekordját is egy nemzetközi legénységű hajóval. És 2005-ben felállított egy új Zeppelin-világrekordot is: kormányozható léghajójával 111,8 km/óra sebességet ért el.

  • Tippek
  • Lakáshitel