Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer fotó is készült az elnöknéről meztelenül

2008.03.26. 17:17
Több ezer, a meztelen Carla Brunit ábrázoló fotó van annak a svájci fényképésznek a birtokában, akinek a francia elnök feleségéről készült egyik képét a jövő hónapban árverezi el a Christie's aukciós ház - nyilatkozta a szerdán a fotós svájci újságoknak. Michel Comte azt mondja, hogy az egykori modell testének sokkal több részletét feltáró fényképeit soha nem adja el.

Comte és Bruni 10 éven át dolgozott együtt, ezalatt több ezer meztelen fotót készített Nicolas Sarkozy francia elnök feleségéről. A svájci fényképésznek fogalma sincs arról, hogy hogyan került a New York-i aukciós házhoz a kép.

"Valószínűleg valakinek ajándékba adtam" - mondta Comte és elárulta azt is, hogy a brit Sun című bulvárlap több mint egy millió fontot ígért neki egy másik meztelen Bruni fotóért. "Visszautasítottam. Nem a pénzért csinálom. Ez az elvem" - tette hozzá.

A francia elnöki pár szerdán kezdődött hivatalos brit látogatása előtt a szigetország több lapja is közölte fekete-fehér meztelen képet, amelyet 1993-ban készített a svájci fotográfus. Az április 10-i árverésen - amelyen egyébként egyébként Helmut Newton és Leni Riefenstahl fotói is kalapács alá kerülnek - 4000 dollárt (650 ezer forintot) remélnek a Bruni-képért.