Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Tíz francia turistát raboltak el Etiópiában

2007.03.02. 11:16
Tíz franciát elraboltak, öt brit pedig eltűnt etiópia északi részén. A franciák elrablását megerősítették, a britek ügyében még tájékozódnak.

Elraboltak tíz francia turistát Etiópia északi, elhagyatott, sivatagos területén, további öt brit állampolgárt pedig eltűntként tartanak nyilván, közölték névtelenséget kérő etióp idegenforgalmi tisztviselők.

Egy turizmussal foglalkozó, helyi üzletember elmondása szerint az európai turisták négy autóból álló konvojban utaztak csütörtökön az Afar térségében lévő sóbányák felé, amikor az emberrablók rájuk támadtak Dalol városban, Addisz-Abebától 800 kilométerre északkeletre. Egy utasnak sikerült a támadók elől elmenekülnie és egy másik turistacsoporthoz csatlakoznia, majd a hatóságokat értesítette az emberrablásról.

Az elrabolt európaiak az Afar térségére szakosodott, Origins Ethiopia nevű új utazási iroda ügyfelei. Az iroda értesülései szerint tizenegy francia és három brit utasnak veszett nyoma a szervezett kirándulás során. Stéphane Gompertz, Franciország etiópiai nagykövete, illetve a francia külügyminisztérium pénteken megerősítette, hogy a francia állampolgárokat elrabolták. Az eltűnt turisták számáról és személyazonosságáról azonban egyelőre nincsenek pontos információk.

A brit külügyminisztérium is kapcsolatba lépett az etióp hatóságokkal a brit állampolgárok sorsának felderítése érdekében.

A héten három francia turistát lőttek le Szaúd-Arábiában, Brazíliában pedig három francia segélymunkással végeztek.