Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Heves tűz pusztított a párizsi követségen

2002.05.23. 08:38
Lángokba borult csütörtökre virradóra Párizsban az izraeli nagykövetség épülete. Négy tűzoltó megsérült. A nagy kiterjedésű tűz eloltására 18 párizsi tűzoltólaktanyából összesen 35 tűzoltóautó robogott a helyszínre. A tűz a hatemeletes épület első emeletén keletkezett, egyelőre ismeretlen okból.
Heves tűz pusztított a párizsi izraeli nagykövetség épületében. A tűzoltóknak sikerült megakadályozni az ismeretlen okból keletkezett tűz tovaterjedését.

Kiköltöztették a lakókat

h i r d e t é s

A tűzoltóparancsnok szerint szokatlanul heves tűz pusztított a hatemeletes épületben, amely gyakorlatilag teljesen kiégett. Félő volt, hogy a lángok a szomszédos épületre is átterjednek, ezért abból kiköltöztették a lakókat - mintegy hatvan embert.

A tűzoltók közül négyen égési sérüléseket, illetve a leszakadó födém okozta zúzódásokat szenvedtek.

Az okok ismeretlenek

A helyszínen lévő Nicolas Sarkozy belügyminiszter a tűz okairól kijelentette: bár az épületben felújítási munkálatok folytak az utóbbi hetekben, egyelőre "nagyon óvatosan kell fogalmazni; jelenleg semmi nem erősíti meg, hogy akár ilyen, akár olyan irányban találgatásokba bocsátkozzunk".

Jean-Pierre Raffarin kormányfő, aki a tűz hírére a helyszínre sietett, azt mondta "mivel a jelenlegi helyzetben súlya van mindennek, ami Izraelre vonatkozik ... jelenléte révén is ki akarja fejezni együttérzését" - idézte az AFP.