Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Gépeltérítési kísérlet Frankfurtban?

2002.09.27. 10:42
Pisztolyt és kést találtak annál a két férfinál, akik a múlt hét végén a frankfurti reptéren - a reptéri személyzet tagjainak adva ki magukat - feljutottak a Lufthansa egyik járatára. A biztonságiak elhitték a fegyvereseknek, hogy csak tesztelni akarták a biztonsági rendszert, így az arabkülsejű férfiaknak sikerült elmenekülniük.
Valószínűleg gépeltérítésre készült az a négy férfi, akik közül kettőt a biztonsági őrök tartóztattak fel a múlt hét végén Frankfurtban. A négy férfi egy sötét, reptéri furgonnal hajtott az Airbus A340-300 típusú géphez, majd ketten igazolványaikat egy pillanatra felmutatva feljutottak a gépre. Itt megpróbáltak kikerülni egy újabb biztonsági ellenőrzést, de az őrök feltartóztatták őket. Alapos vizsgálat után kiderült, hogy fegyvereket próbáltak felcsempészni a Lufthansa járatára.

Rambókés és pisztoly

Az egyik egy pisztolyt rejtett a nadrágjába, a másik ragasztószalaggal erősített egy rambókést a combjára. A biztonságiak által "arabkinézetűnek" leírt férfiak azt állították, hogy csak tesztelték a biztonsági rendszert, majd a furgonhoz siettek, és két társukkal együtt elhajtottak. A repülőtér szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesüléseit, de hozzátette, nincs több információjuk az esetről. A német rendőrség és a Lufthansa még nem kommentálta az esetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!