Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Halálra fagytak az afrodiziákumgyűjtők

2007.05.30. 10:00
Súlyos hóvihar csapott le a jarsagumbagyüjtő nepáliakra az ország északnyugati részén. A vihar 1500 embert vágott el a külvilágtól, mentésüket a folyamatos rossz idő nehezíti.

Váratlan hóvihar csapott le Nepál északnyugati részén kedden. A hatalmas hóesés egyes jelentések szerint 1500 embert vágott el a külvilágtól, közülük a belügyminisztérium értesülései szerint legalább 16-an életüket vesztették, jelentette a dpa.

A német hírügynökség jelentése szerint a hóvihar egy hegyes területet sújtott, ahol sokszáz ember gyűlt össze. A sokaság egy jarsagumba néven ismert, potencianövelőnek tartott növényt gyűjtött.

A katasztrófa pontos méretei még nem ismertek. "Nagyon távoli, nagyon elmaradott vidéken tört ki a vihar, ezért még nem tudtuk megerősíttetni a híreket a helyi hatóságokkal" - nyilatkozta a dpa-nak Baman Praszad Neupane, a belügyminisztérium szóvivője.

A belügyminisztérium mentőhelikoptereket indított a térségbe. A mentést nehezíti, hogy még mindig nagyon rossz az idő a térségben, ráadásul a terület még jó időben is nehezen közelíthető meg.