Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Véget ér Fridi karrierje a tv2-n

2001.06.12. 17:40
Nem dolgozhat tovább Friderikusz Sándor a tv2-nek, ugyanis megpályázta a Magyar Televízió elnöki posztját. A tv2-n futó Friderikusz-műsorokról később születik döntés. Így valószínű, hogy már nem sokáig láthatjuk a Gyerekszáj, a (Sz)társaság, Az én mozim és a Világsztárok című műsorokat.
A Magyar Televízió elnöki tisztségére beadott pályázatokat ma bontották fel, s kiderült, hogy Bara István, Mendreczky Károly és Szenes Andrea mellett Friderikusz Sándor showman is áhítozik a vezetői posztra. Az MTV kuratórium elnöksége a pályázatokat július 12-ig bírálja el, majd javaslatot tesz a 25 tagú kuratóriumnak az elnökség által megnevezett jelölt megválasztására.

Friderikusz búcsút inthet a tv2-nek, ugyanis Pintér Dezső, a kereskedelmi csatorna elnöke az Indexnek elmondta: Friderikusz a továbbiakban nem dolgozhat tovább a kereskedelmi adónál.

"Remélem, hogy a tv2 és Friderikusz közti kapcsolat továbbra is jó lesz" - jelentette ki Pintér. "Friderikusz ritka tehetséges ember, erről mindenki meggyőződhetett. 1978 óta ismerem, figyelemmel kísértem pályájának alakulását. Jó véleménnyel vagyok az elszántságáról. Azonban egész más terület az elnökség, vezető pozíciót vállalni, mint műsort készíteni. Friderikusz viszont jól bírja a gyűrődést. Sok sikert kívánok neki. Amennyiben nem ő nyeri a pályázatot, új helyzet áll elő" - mondta Pintér.

A showman már legyártott műsorait valószínűleg azért még levetíti a tv2. Így a Friderikusz nevével jegyzett Gyerekszáj, (Sz)társaság, Az én mozim és a Világsztárok című műsorokat már nem sokáig nézhetjük a tv2-n.

Friderikusz Sándort nem sikerült érnünk, így nem kérhettük ki véleményét a történtekről.