Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Felszívódott a drogbotrányba keveredett műsorvezető

2003.07.03. 15:15
A rendőrség egyelőre nem találja a kábítószer-birtoklással vádolt Michel Friedman tévés műsorvezetőt. A jól menő ügyvéd a Németországi Zsidók Központi Tanácsának alelnöke.
Az ügyvédként és tévés showmanként is sikeres Michel Friedmannél kis mennyiségű kokaint találtak nemrégiben a rendőrök németországi otthonában. Az ügyészség bejelentette, hogy eljárást indítanak Friedman ellen, ám a férfit azóta hiába keresik, állítólag szóvivője sem tudja, hogy hol tartózkodik. Egyes információk szerint Friedman Olaszországba menekült, mások szerint Franciaországban próbál elbújni az igazságszolgáltatás elől.

Sikeres tévés

A drága öltönyeiről és bombázó barátnőiről ismert férfi egy talkshowt is vezetett, ahol politikusokat faggatott időszerű témákról, úgy, mintha egy bírósági tárgyaláson lennének. A tévéműsor rendkívül sikeres volt, de Friedman legalább annyi ellenséget szerzett vele, mint barátot. A nemrégiben öngyilkosságot elkövetett Jürgen Möllemann egykori alkancellár például többször is nyilvánosan arrogánsnak nevezte Friedmant.

Felzúdulás

Michel Friedman a Németországi Zsidók Központi Tanácsa nevű szervezet alelnöki tisztét is betölti. A férfi szüleit még Oskar Schindler mentette meg az auschwitzi haláltábor elől. A férfi hirtelen eltűnése hatalmas felzúdulást keltett a közösség tagjai között. Egyesek szerint a Friedman eltűnéséről szóló hírek akár antiszemita indulatokat is gerjeszthetnek. Jelenleg Németországban körülbelül mindössze százezren vallják magukat izraelitának.