Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Életfogytiglanit kaphat a kazah sztrádagyilkos

2008.05.23. 12:44
Életfogytiglani börtön lehet annak a kazah férfinek a büntetése, aki húsvétkor farönköt dobot egy német autópályára. A nehéz tárgy megölt egy autóban utazó családanyát. A Németországban élő kazah férfi beismerte tettét, a gyilkosságot frusztrációjával indokolta.

Várhatóan életfogytiglani börtönbüntetést kap kegyetlen tettéért az oldenburgi sztrádamerénylő, mondta a német rádióban pénteken egy jogi szakember. A Kazahsztánból áttelepült férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy húsvétkor egy közúti felüljáróról egy fatuskót dobott a forgalmas autópályára. A brutális támadásban egy autóban utazó családanya szörnyethalt.

A német hatóság közleménye szerint a kábítószerfüggő, az egykori Szovjetunió területéről származó, 30 éves férfi már beismerte a gyilkosságot, a bűncselekményt frusztrációjával indokolta. Kihallgatása pénteken is tar, a férfi a merényletért életfogytiglani szabadságvesztésre számíthat.

Húsvét vasárnap szörnyet halt Oldenburg közelében egy 33 éves családanya, amikor egy 6 kilós farönk csapódott autójuk szélvédőjébe. A súlyos tárgyat egy közúti hídról dobta le az akkor még ismeretlen tettes az A 29-es sztrádán hömpölygő forgalomba. A gépkocsit vezető férj és a hátsó ülésen utazó két gyermek sérülés nélkül élte túl a támadást.

A német rendőrség több száz embert hallgatott ki az elmúlt 2 hónapban a merénylettel kapcsolatban, köztük azt a 30 éves, Kazahsztánból Németországba áttelepült, munkanélküli férfit, akinek ujjlenyomatát megtalálták a kertjéből származó tuskón. A héten őrizetbe vett férfi ellen már letartóztatási parancsot adtak ki.