Jenő
-2 °C
6 °C

Füvet szívott, meghalt

2007.05.17. 14:52
Egy olasz középiskola 15 éves diákja rosszul lett egy tanítási órán, miután a szünetben füvet szívott, kórházba szállítása után meghalt. A rendőrség elrendelte a boncolást és a toxikológiai vizsgálatot, feltételezhető ugyanis, hogy a marihuánában vagy a hasisban valamilyen mérgező anyag volt.

Egy tizenöt éves olasz fiú, miután füvet szívott a szünetben, összeesett egy tanítási órán. A tanár épp írt valamit a táblára, amikor a fiú elvesztette az eszméletét, és a földre rogyott. A kiérkező orvos hosszú szívmasszázst végzett rajta, majd kórházba szállították. A középiskolás nem sokkal később meghalt, írja a Repubblica.

A rendőrség azonnal elrendelte az észak-olasz Paderno Dugnano városka műszaki középiskolájába járó fiú boncolását és toxikológiai vizsgálatát, ugyanis fennáll a gyanú, hogy a halált okozó marihuánás vagy hasisos cigarettában egyéb veszélyes, illetve mérgező anyagok is voltak.

Többen tanúsították, hogy látták a fiút társaival együtt a folyósón, a szünetben füvet szívni. Két iskolatárs azt is bevallotta az igazgatónak, hogy az intézményben mindennapos a drogkereskedelem és a drogozás a folyosókon. Elmondásuk szerint a problémáról az iskolaújság egy korábbi számában is volt már szó.

A fiúnak, aki két éve focizott védőként a Real Dugnano csapatában, két testvére volt. A családtagok elmondása szerint "makkegészséges gyerek volt". Edzője arról számolt be, hogy utolsó meccsén remek formában játszott, kiváló csapatjátékos és rendkívül nyugodt típus volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?