Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Megvan a világ legrondább kutyája

2007.06.23. 16:58
Egy két éves korcs nyerte meg azt a versenyt, amelyet a világ legrondább kutyáinak rendeztek pénteken egy Los Angeles-i vásáron.

Az Elwood névre hallgató, tényleg bűnronda állatot kínai kopaszkutya és chihuahua szülők hozták össze. A 2,7 kilós Elwood bőre foltos, csak a fején van egy kis ritkás szőrzet és ijesztően nagy, ráncos nyelv lóg ki a szájából. Megszokta már, hogy néha Yodának vagy E.T-nek becézik.

Nemeuklideszi formák (kép: MTI)
Cseppet sem szép (kép: MTI)

Elwood gazdája, Karen Quigley másodszor indította kedvencét a versenyen (tavaly második lett). "Szerintem ő a legcukibb állat, ami valaha élt" – nyilatkozta a gazdi az AP hírügynökségnek. Azt is elmondta, hogy a kutyát a halál torkából menekítette ki: "a tenyésztője el akarta altatni, mert úgy gondolta, túl ronda ahhoz, hogy el tudja adni." Elwood meghálálta a jóságot, ha mással nem, a címmel járó 1000 dolláros díjjal.

A megmérettetésen egyébként többnyire olyan ebek indultak, amikben van valamennyi a kínai kopaszkutyából, ugyanis ennél a fajtánál szériatartozék a jelzésértékű szőrzet és a foltos bőr. Kínai kopaszkutya volt a verseny többszörös korábbi nyertese, Sam is. Sam 2005 végén pusztult el – amíg élt, nem nagyon volt esélye fajtársainak.

A győzelem pillanata (kép: MTI)