Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Fogházbüntetésre ítélték a fuldoklót sorsára hagyó férfit

2006.10.20. 15:35
A Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában helybenhagyta annak a kaposvári férfinak a büntetését, akit korábban egy év nyolc hónap fogházra ítéltek, mert tavaly nyáron sorsára hagyott egy fuldokló lányt.

A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és Orsós Jánost gondatlanságból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.

Az ítélőtábla egyben megszüntette a vádlott feltételes szabadságát, amelyet csoportosan elkövetett rablás miatt hat év fegyházbüntetésének letöltése közben kapott.

A tényállás szerint Orsós János 2005. július 27-én három fiatalkorú ismerősével a Deseda víztározón vízibiciklizett. Bár a férfi tudta, hogy a társaságában lévő lány nem tud úszni, felemelte őt és ijesztgette, hogy a vízbe dobja.

Amikor a másik két fiatal kérte, hagyja békén a lányt, mert tényleg nem tud úszni, le akarta tenni, de a vizes járművön megcsúsztak és mindketten a mintegy négy méter mély vízbe estek.

A lány kapálózni, fuldokolni kezdett, majd elmerült, Orsós János azonban nem sietett a segítségére, magát tartotta fenn a vízen, mert ő sem tudott jól úszni.

A másik két fiatal egy ideig kiabált, hogy mentse ki a lányt, majd egyikük vízbe ugrott, keresni kezdte, de nem találta meg. A lány holttestét később búvárok hozták a felszínre.