Arnold, Levente
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Leszbikusságra nevelik a lányokat Spanyolországban?

2005.11.04. 08:29
Bezúzatná a Castilla La Mancha-i regionális kormány 11-18 éves lányoknak szóló tájékoztatófüzetét a konzervatív ellenzék és a katolikus egyház. A kormány szerint a füzetecske a klasszikus női szerepekkel szemben a modern kor elvárásaira készíti fel a lányokat, többek között azzal, hogy lazításként kölcsönös testmasszázst ajánl nekik.

Útmutató könyvecskét adott ki 11-18 éves lányoknak Spanyolország egyik középső régiója, Castilla La Mancha kormánya, írja az AP. A könyv célja szerzői szerint az, hogy lehetőséget adjon a bakfisoknak a lazításra és valódi énjük megtalálására, egyben megváltoztassa a hagyományos női szerepről gondoltakat, hogy a lányok a modern évezred nőivé fejlődhessenek.

A katolikus egyház és a konzervatív politikai pártok szerint az útmutató egy kicsit túllőtt a célon. Az a rész, amiben egymás felsőtestének masszírozását javasolják a fiatal lányoknak, még talán a konzervatívok számára is elfogadható lenne, de az ajánlat ennél is tovább ment. "Találj egy bizalmast, aki végigmaszírozza a testedet, ellazít, felpörget... a végén egészen biztosan úgy érzed, mintha egy másik bolgyón lennél" - áll a lányoknak kölcsönös teljes testmasszázs ajánló részben.

Pedagógiai elvárások

"Precedens nélküli perverzió" - háborgott Paloma de Castro, a Castilla La Mancha-i családszövetség vezetője az AP-nek. Véleménye szerint a könyv "a homoszexualitás magját hinti olyan lányok közé, akik még semmilyen szexuális kapcsolatra sincsenek felkészülve". Antonio Canizares toledói érsek szerint a könyv "lealacsonyítja a nőket" és elveszi a szülőktől a gyermekük szexuális felvilágosításához való jogot. (A régió fővárosa, Toledo egyben a spanyol egyház központja is.)

Canizares a könyv azonnali bezúzását követelte, írja az AP. A könyvet bírálókhoz csatlakozott a Spanyolországot a legutóbbi választásokig uraló konzervatv Néppárt is.

A kritikákra reagálva a tartományi kormány ideiglenesen felfüggeszti a tájékoztatófüzet terjesztést, hogy tartalmát "a Castilla La Mancha-i iskolák pedagógiai elvárásaihoz igazítsák", jelentette az AP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!