Huba
19 °C
33 °C

Fülöp herceg ötvenéves gatyát hord

2008.09.01. 15:30
Az angol királynő férje ma is hordja azt az egyenruhát, amit 1947-es esküvőjén viselt.

Edinburgh hercege arra kérte Savile Row-i szabóját, hogy szabja át az ötvenes évekbeli nadrágját. A szabó felbontotta a varrásokat és szűkebbre varrta a szárakat - írta a The Daily Telegraph. Patrick Grant, a Norton & Sons szabóság egyik vezető munkatársa szrint a herceg legkedvesebb szabója már évek óta készíti Fülöp számára a mérték utáni öltönyöket.

"Úgy hat hete a herceg küldött néhány nadrágot, hogy azokat alakítsuk át úgy, hogy a mai divatnak jobban megfeleljenek" - mondta Grant. A brit napilap szerint a herceg szereti évekig hordani kedvenc öltönyeit, és csak akkor kér javítást vagy átalakítást, ha szükséges.

Fülöp herceg a haditengerészeti ünnepségeken ma is ugyanabban az egyenruhában szokott megjelenni, amelyet 1947-es házasságkötésükkor viselt. A brit uralkodónő férjét, akinek öltözködési ízlése kifogástalan, azért is becsülik, mert 87 éves kora ellenére derékmérete sem változott.

A királyi pár személyes vagyonát 650 millió dollárra becsülik. a birtokukban lévő, de jogilag köztulajdonnak számító "koronavagyon" értéke több mint tízmilliárd dollár.