Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Fülöp herceg ötvenéves gatyát hord

2008.09.01. 15:30
Az angol királynő férje ma is hordja azt az egyenruhát, amit 1947-es esküvőjén viselt.

Edinburgh hercege arra kérte Savile Row-i szabóját, hogy szabja át az ötvenes évekbeli nadrágját. A szabó felbontotta a varrásokat és szűkebbre varrta a szárakat - írta a The Daily Telegraph. Patrick Grant, a Norton & Sons szabóság egyik vezető munkatársa szrint a herceg legkedvesebb szabója már évek óta készíti Fülöp számára a mérték utáni öltönyöket.

"Úgy hat hete a herceg küldött néhány nadrágot, hogy azokat alakítsuk át úgy, hogy a mai divatnak jobban megfeleljenek" - mondta Grant. A brit napilap szerint a herceg szereti évekig hordani kedvenc öltönyeit, és csak akkor kér javítást vagy átalakítást, ha szükséges.

Fülöp herceg a haditengerészeti ünnepségeken ma is ugyanabban az egyenruhában szokott megjelenni, amelyet 1947-es házasságkötésükkor viselt. A brit uralkodónő férjét, akinek öltözködési ízlése kifogástalan, azért is becsülik, mert 87 éves kora ellenére derékmérete sem változott.

A királyi pár személyes vagyonát 650 millió dollárra becsülik. a birtokukban lévő, de jogilag köztulajdonnak számító "koronavagyon" értéke több mint tízmilliárd dollár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?