Alfréd
-2 °C
2 °C

A parkolóknak is lesz nemzeti jellege - Kolozsváron

2001.12.19. 10:21
Jövő év elejétől a kolozsvári parkolók is piros-sárga-kék színekben fognak pompázni. A Gheorghe Funar megálmodta 'nemzeti színesítési program' eme szakaszának gyakorlati haszna is lesz: a pirossal a legdrágább, sárgával a közepesen drága, míg kékkel a negyedbeli, legolcsóbb parkolóhelyeket fogják körülrajzolni

Az ősszel meghirdetett 'nemzeti színesítési program' keretében Kolozsváron jövő évtől a parkolókat fogják piros-sárga-kék színekkel megjelölni - jelentette ki a héten Gheorghe Funar, Kolozsvár polgármestere.

Kolozsváron a román nemzeti színekben pompáznak: oszlopok, padok, égőfüzér, zászlótartók és egy járda. A város főterén idén elhelyezett karácsonyfát is piros-sárga-kék égőfüzérek díszítik. Nyáron pedig több virágkompozíció is piros-sárga-kék színekben pompázik.

A parkolók színesítése - a polgármester elképzelése szerint - nemcsak esztétikai célt szolgál, hanem gyakorlati haszna is van. Gheoghe Funar ugyan is pirossal szeretné körülrajzolni a legdrágább, központi parkolókat, sárgával a kevésbé drágákat, míg kékkel a negyedekben elterjedt, legolcsóbb parkolókat jelölik meg. A polgármester elmondása szerint hivatalának munkatársai jelenleg azon dolgoznak, hogy azonosítsák a különböző tarifájú parkolókat.

Nemzeti színű járda. Lábbal tapossák.
fotó: Transindex