Mátyás
-6 °C
1 °C

Láncfűrész fúródott a mellkasába

2005.04.13. 11:21
Favágás közben megugrott a láncfűrész egy férfi kezében és a mellkasába vágódott kedden a Fejér megyei Kulcson. A hat méteres magasságban dolgozó férfi leesett a létráról és azonnal szörnyethalt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a szerencsétlenül járt 54 éves helybéli férfi már korábban megállapodott egy kulcsi családi ház tulajdonosával, hogy a ház előtti, kerítésen belül lévő jegenyéit kivágja, áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében. A munkát kedden délután akarta elvégezni, a gallyazás közben azonban a kezében lévő, hosszabbítós elektromos láncfűrész megakadhatott egy görcsben, felpattant és a férfi felsőtestébe vágott.

A férfi nem volt biztosítva, ezért kapaszkodnia kellett, így a felé lendülő láncfűrészt a jobb kezével valószínűleg nem tudta elég erősen tartani. A testébe fúródott szerszám miatt a férfi a hat méter magas létra tetejéről a földre zuhant, de ekkor már nem lehetett rajta segíteni.

A favágásnál jelen volt a férfi felesége és fia, valamint a ház tulajdonosa. Amikor látták hogy baj van, riasztották a mentőket, a rendőröket pedig a mentősök értesítették, tudta meg az Index R. Szabó Ágnestől, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A középkorú férfi halálát az elsődleges megállapítás szerint rendkívül súlyos mellkasi sérülései okozták. A szabálytalan munkavégzésből eredő halálos baleset körülményeit igazságügyi munkavédelmi szakértő bevonásával, államigazgatási eljárás keretében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.