Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átment a fején a fúrófej, de túlélte

2003.09.05. 07:58
Csaknem fél méter hosszú fúró döfte át egy amerikai építőmunkás koponyáját a szemén keresztül, de csodálatosképpen az illető túlélte a balesetet.
A kaliforniai Truckee településen élő Ron Hunt egy helyi építkezésen leesett a létráról és olyan szerencsétlenül zuhant alá, hogy fejét átszúrta egy 45 centi hosszú fúrófej. A mentők fúrófejjel a fejében szállították kórházba, és a sérült - unokatestvére szerint, aki szemtanúja volt az esetnek - nem úgy nézett ki, hogy életben marad.

Ron Hunt a balesetben elvesztette egyik szemét, de a fúrófej nem hatolt át az agyán, hanem csak félretolta azt. Századmilliméteren múlt, hogy nem okozott agysérülést vagy halált a fémtárgy. Kioperálni sem volt egyszerű, a sebészek nem kivágták, hanem "kicsavarozták" a fúrófejet.

A baleset még augusztus közepén történt, Hunt azóta felépült, és szerepelt az amerikai ABC televízió reggeli műsorában, ahol elmondta: a sokk akkor érte, mikor az esés után fejéhez emelte kezét, és hátul kitapintotta a fúró hegyét - jelentette az AP.