Frigyes
18 °C
24 °C

Átment a fején a fúrófej, de túlélte

2003.09.05. 07:58
Csaknem fél méter hosszú fúró döfte át egy amerikai építőmunkás koponyáját a szemén keresztül, de csodálatosképpen az illető túlélte a balesetet.
A kaliforniai Truckee településen élő Ron Hunt egy helyi építkezésen leesett a létráról és olyan szerencsétlenül zuhant alá, hogy fejét átszúrta egy 45 centi hosszú fúrófej. A mentők fúrófejjel a fejében szállították kórházba, és a sérült - unokatestvére szerint, aki szemtanúja volt az esetnek - nem úgy nézett ki, hogy életben marad.

Ron Hunt a balesetben elvesztette egyik szemét, de a fúrófej nem hatolt át az agyán, hanem csak félretolta azt. Századmilliméteren múlt, hogy nem okozott agysérülést vagy halált a fémtárgy. Kioperálni sem volt egyszerű, a sebészek nem kivágták, hanem "kicsavarozták" a fúrófejet.

A baleset még augusztus közepén történt, Hunt azóta felépült, és szerepelt az amerikai ABC televízió reggeli műsorában, ahol elmondta: a sokk akkor érte, mikor az esés után fejéhez emelte kezét, és hátul kitapintotta a fúró hegyét - jelentette az AP.