Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Átégett vezetéket okoztak füstöt a Műegyetemen

A tűzoltók csak átégett vezetékeket találtak egy kapcsolószekrényben, tűz nem volt a Műegyetemen, ahová kedden délután egy óra előtt a pincében tapasztalt füst miatt hívták a tűzoltókat. Az épületet kiszellőztették, a diákok visszamehettek az egyetemre.

A Műegyetem Szabadság híd felé eső épületrészében a pincéből éreztek füstöt, ezért hívták ki a tűzoltókat. A pincében egyébként kémiai laboratóriumok vannak, ezért a tűzoltók nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre. Az épületből körülbelül száz diákot küldtek ki ideiglenesen, amíg a tűzoltók átvizsgálták a folyosókat. A füst végül eloszlott, a tűzoltók csak átégett vezetékeket találtak egy földszinti kapcsolószekrényben. Az épületet kiszellőztették és a diákok fél kettő körül visszatérhettek az épületbe - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A Budapesti Műszaki Egyetem pincéjében volt az a lőtér is, ahol 2006 augusztus 8-án este csaptak fel a lángok, az oltás közben füstmérgezésben meghalt három tűzoltó, akik azért mentek vissza a sűrű füsttel telített, labirintusszerű alagsorba, hogy megnézzék, vannak-e lent esetleg mentésre váró emberek.

A lőtéren a tűz keletkezésekor gyakorlatozó négy férfi a rendőrség adatai szerint szabályosan, engedéllyel tartózkodtak a helyiségben, ahol két pisztollyal és egy AK-47 klónnal gyakorlatoztak. A férfiak rendelkeztek fegyverviselési engedéllyel, a lőtér papírjai is rendben voltak.

A tűzoltók alulképzettsége, az ügyeleti és a parancsnoki irányítás gyengesége együtt vezetett a három tűzoltó halálához, állapította meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálata.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?