Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

'Fog ülni még eleget'

2005.08.24. 15:23
Prostituáltakat adtak, vettek azok a férfiak, akik szerdán álltak bíróság elé Budapesten. Mivel egy háziőrizetben lévő vádlott nem jelent meg a Fővárosi Bíróságon így csupán a vádirat ismertetésére kerülhetett sor szerdán O. Vilmos és hét társa büntetőperében.

Lánykereskedelemmel és prostituáltak futtatásával foglalkozó férfiak büntetőpere kezdődött a Fővárosi Bíróságon szerdán. A folyosón kisebb tömeg gyűlt össze, a vádlottak hozzátartozóin kívül hét-nyolc ügyvéd és újságírók is várnak az első tárgyalás kezdetére.

A vádlottak közül csak egyet kísér rendőr, a bilincsbe vert tagbaszakadt, kopasz férfit Márianosztráról szállították a Markó utcai épületbe. A vádlott láthatóan ideges, folyamatosan perlekedik a rendőrrel, akihez hozzá van láncolva. Megérkező vádlott társai arccsókkal üdvözlik, helyet foglalnak egy padon, majd hellyel kínálják. "Fog ülni még eleget"- tartja talpon őre a terembe vonulásig.

A tárgyalás alig kezdődik el, máris véget ér. Mint kiderül, a nyolc vádlott egyike nem jelent meg háziőrizetéből, így a ki-kinek az ügyvédje kérdések hosszadalmas tisztázása után a vádirat ismertetésével zárul a tárgyalás. Az ügyésznő szavaiból kiderül, hogy az elsőrendű vádlott, O. Vilmos és a másodrendű vádlott 2003-ban rávették B. Nikolettát, hogy költözzön Budapestre és dolgozzon nekik prostituáltként, mert az igen jövedelemző munka. Az 1988-ban született lány belegyezett a dologba. Kapott egy hamisított személyi igazolványt és a harmadrendű vádlott gondjaiba vette.

Benzinkutak, kamionsofőrök

A férfi az 1-es főút egyik benzinkútjához vitte a lányt, ahol többnyire kamionsofőrökkel kellett közösülnie. A kuncsaftok felhajtásásban a többi vádlott segített, partnerenként ötszáz forintért. A lány egy nap húszezer forint, száz euró körüli összeget keresett, amit teljes egészében leadott futtatóinak, és a pénzből csak később kapott vissza párezer forintot. S. Erika és P. Szilvia is hasonló körülmények között dolgozott a fő vádlottaknak, őket egyébként két-kétszázezer forintért vette meg az elsőrendű vádlott a negyed-, és ötödrendű vádlottaktól.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső O. Vilmost többek között "18 év alatti személy sérelmére elkövetett fajtalanság és közösülés céljára elkövetett emberkereskedelemmel", kerítéssel, kitartottsággal, üzletszerű kéjelgésben bűnsegédi magatartással vádolja. A tárgyalás pénteken folytatódik a vádlottak meghallgatásával, majd a tanúk beszámolóit hallgatja meg a bíróság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!